múltidéző

2019.01.18. 17:27

Ilyen volt negyedszázada egy szépségverseny Pécsen

Miss Hungary elődöntőt rendeztek Pécsett 1994-ben. Mi is szépségversenyt indítunk, ennek apropóján kutattunk az archívumban.

bama.hu

Fotó: Laufer László

Huszonöt évvel ezelőtt párhuzamosan zajlottak Magyarország két legrangosabb szépségversenyének, a Miss Universe Hungary és a Miss Hungary elődöntői a nyári hónapokban.

A Miss Universe versenyén is volt pécsi érdekeltség, de a másik verseny területi elődöntője a Palatínus Szálló Bartók termében zajlott. Ezen a versenyen az előválogató után 24 hölgy mérhette össze szépségét a nagyközönség előtt. A műsorvezetés nemes feladatát Keresztes Tibor (ismertebb nevén „Cintula”) vette magára. Kollégánk, Laufer László ezen az eseményen kattintgatott serényén az akkor még fekete-fehér masinájával, ezekből a képekből adunk most retró ízelítőt.

 

 

Zalaegerszegtől Székesfehérváron át Bajáig 46 lány jelentkezett a versenyre, amelynek a tétje a budapesti döntőbe jutás volt.

Már a pécsi fordulón is nehezen döntöttek az illetékesek, pedig nem a világ különböző részeinek szépségideáljait kellett összevetniük.

Mi is versenyt indítunk milliókért!

Te is a világ (na jó, egyelőre csak a megye) tetején akarsz állni? Ne habozz, jelentkezz a Tündérszépek nevű szépségversenyünkre. A szépségversenyen milliókért megy a küzdelem. Ha te nem is jelentkeznél, mert fiú vagy, már elmúltál harminc, akkor szólj tündérszép ismerősödnek, szomszédnak, rokonnak, hogy jelentkezzen. Megéri!

A pécsi műsort a jól ismert Keresztes Cintula vezette, s a versenyzők mellett fellépett az egri táncdalfesztivál egyik felfedezettje, Bokodi Boglárka is, aki akár a versenyben is indulhatott volna.

A versenyen először fürdőruhában, majd rövid szünet után koktélruhában léptek a közönség elé a lányok. Végül is a kialakult holtversenynek köszönhetően 9-en juthattak tovább. Az első helyen Baráth Helga zalaegerszegi főiskolai hallgató, a második helyen Umathum Enikő (Budapest), a harmadik helyen Káli Hedvig (Zalaegerszeg) végzett. Továbbjutott a pécsi Dobszai Erika is.

Pécsi lány harmadik lett a másik szépségversenyen

Kakas Zsuzsanna a Miss Universe Hungary budapesti elődöntőjén léphetett fel a dobogó harmadik fokára 25 évvel ezelőtt.

- Számítottam rá, hogy elérek valamilyen helyezést, tudtam, hogy jók az esélyeim – magyarázza a verseny előtti reményeit. A magabiztosságra minden oka megvolt, hiszen hetek óta szinte az egész család ezen dolgozott, nővére, Edit, aki egy évvel korábban szerepelt szép sikerrel a versenyen, tapasztalatból tudta, mire kell vigyázni, mivel lehet a legtöbb pontot szerezni. Úgyhogy nem volt túlságosan nagy meglepetést a harmadik helyezés.

Fotó: Laufer László

Az igazi öröm a verseny után érte Zsuzsannát. Az eredményhirdetés után felkereste a Goldstar, dél-koreai cég magyarországi képviselője és szerződést ajánlott fel: vállalja ebben az évben a cég háziasszonyának szerepkörét. Ez tulajdonképpen annyit jelent, az idén a világon mindenütt Zsuzsa fogja a Goldstar készülékeket reklámozni.

- Sűrű nyaram lesz – mondta a korabeli Dunántúli Naplónak Zsuzsa. – Augusztusban készült, hogy Németországban, a Goldstarnak készítsenek róla fotókat, meg filmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában