Postabontás

2022.04.07. 19:26

A lassú pénztáros is bosszantó, nem csak a gyors munkára kényszerített - állapítja meg olvasónk

A pénztáros azért rohan, mert ez az elvárás a munkaadó részéről.

Dunántúli Napló

Fotó: Shutterstock

Én legalábbis így tudom – egy ismerősöm dolgozott külföldön egy élelmiszerlánc pénztárosaként, ő mesélte, hogy a gyorsaság ennek tudható be. Vevőként szerintem pontosan tudható, hogy hol nézik a sebességet, és mely üzletlánc az, ahol ez nem számít. Utóbbi is éppen elég bosszantó tud lenni – amikor az ember sietne, de a kasszánál még a vonalkódokat keresgélik, majd komótosan pakolgatják egyik terméket a másik után. 

 

A rohanó pénztáros pedig kevésbé bosszantó, ha a szalagra szisztematikusan pakol fel az ember. Előre kerülnek a nehezebb, nem sérülékeny, csomagolt dolgok, a könnyen összenyomódó pékáru pedig mindig az utolsó. Így a kosárba pakolás is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, és nem lesz káosz a vásárlás végén. 

 

Akit pedig idegesít a túl gyors, vagy adott esetben a túl lassú tempó, az pedig használja az automatát. Nem nehéz megtanulni a kezelését, és akkor mindenki a maga ütemében kasszázhat. 

 

K. T.-né 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!