jegyzet

2021.05.20. 21:06

A megyeszékhely lakói állják a cechet és nem kapnak választ

Bóka Máté

Hiába van három alpolgármester Pécsen, hiába van népjóléti és sportbizottság, hiába vezeti egy MSZP-közeli propagandalap tulajdonosa a Pécsi Sport NZrt.-t, hiába nevezték ki a volt MSZP-s pártpénztárnok üzlettársát sportberuházásokért felelős polgármesteri biztosnak, most éppen az utóbbi adta írásba, hogy az akvapark megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése elvárásához képest csúszik.

Pedig lassan két éve, hogy új, „szakértő” vezetése van Pécsnek – ezért tegyük is azt félre, hogy Török Ottó érdekeltségében lévő cég tanácsadásért kapott milliókat a MSZP-től, és azt is, hogy még MSZP-s képviselőjelölt is volt Óbudán az egyik választáson, hanem nézzük azt, hogy ő is a „szakmai” vezetés részeként dolgozik. Annak a „szakmai” vezetésnek, amelyik hetente, havonta itt vagy ott, így vagy úgy rúgott bele a kormányba „szakmailag”, és a pécsi karácsonyfa lámpáinak „szakmai” kapcsolgatása mellett „szakmailag” riogatott a közvilágítás lekapcsolásával.

A megyeszékhely lakói állják a cechet és nem kapnak választ

A „szakmai” városvezetés egy olyan, valóban nulla politikai szándékú, csupán szakmai kérdésre nem tudott – és nem is akart – válaszolni a konzultáción, amely az akvapark termálvízzel való ellátását firtatta, azt, hogy a kutatások mely termálkutak adataira támaszkodnak és ezek milyen eredményt hoztak. Ez valójában érdekli a pécsieket – a saját szavazóikat is – , de inkább maradt „szakmailag” a titok, pedig a pécsiek állják végül a cechet és a „szakmaiság” árát.

Címkék#jegyzet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!