foglalkoztatás

2021.05.11. 13:19

Új üzem Berkesden: több megváltozott munkaképességűnek tudnak munkát adni

A környező településekről is várják a dolgozókat.

Zs. K.

Kedden délelőtt Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, valamint Hoppál Péter országgyűlési képviselő jelenlétében hivatalosan is megnyitották az ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. berkesdi üzemét. A rendezvényen Csizi Péter, a Kézmű-Erfo-Főkefe cégcsoport ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket. A cégcsoport több mint 10 ezer munkavállalót foglalkoztat az ország – már – 137 pontján. Összesen 900 üzleti partnernek, 9000 féle, és 24 millió darab terméket állítanak elő évente. Előszeretettel nyitnak olyan településeken üzemeket, ahol az önkormányzat a legnagyobb foglalkoztató.

Hermanné Rattinger Mária, Berkesd polgármestere elmondta, nagy álmuk vált valóra az üzem megnyitásával, hiszen azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy az itt élő embereknek munkát biztosítsanak. Az üzem épülete korábban orvosi rendelő és szolgálati lakás volt, majd több mint két évig üresen állt. Az önkormányzat hárommillió forintból újíttatta fel.

Az üzemben kezdetben 25-en, ma 29-en dolgoznak, és az épület adottságai lehetővé teszik, hogy 65 megváltozott munkaképességű munkavállaló dolgozhasson itt, tehát a környező településeken élő, megváltozott munkaképességű dolgozókat is várják a berkesdi munkahelyre.

Fülöp Attila államtitkár elmondta, a kormány számára minden munkahely érték, de minden megváltozott munkaképességű munkahely kétszeres érték, hiszen a gazdasági mellett szolidaritási értéke is van. Az ország mintegy 4,5 millió munkavállalójából 155 ezren megváltozott munkaképességűek, ez két és félszerese a 2010-es számnak.

Komlói üzem

A résztvevők a berkesdi átadót követően megtekintették a komlói üzemet is, ahol már 236-an dolgoznak, melyből 200 fő megváltozott munkaképességű. A termelés 2007-ben kezdődött, és a telephelyen mára 4 üzem működik (2 irodai papír, egy dobozüzem és egy varroda). Az Erfo-Főkefe az önkormányzattól bérli az épületet, tavaly felújította a tetőszerkezetet és a héjazatot, s mivel az üzem folyamatosan bővül, új telephelyet terveznek nyitni a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában