Öngondoskodás

2022.07.28. 17:33

Nyugdíj után egyre többen dolgoznak

Az idősödő korosztály foglalkoztatottsága évről évre emelkedik Magyarországon, derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

M.B.E.

Fotó: Shutterstock

Amíg a 2012-es évben még átlagosan 34,4 ezer fő volt a 65–74 év közötti foglalkoztatottak száma, addig 2022 első negyedévében már 105,7 ezer fő. A 65–74 éves korosztály foglalkoztatottságában 2015-től évről évre 10-20 százalékos a növekedés. Tudni kell azt is, hogy eközben a korcsoporthoz tartozók száma is emelkedett. 

Mindenesetre a mai fiatalok már jobban rákészülnek a nyugdíjas éveikre. Egy friss kimutatás szerint minden második magyar úgy látja, hogy a nyugdíjasok rosszabbul fognak élni néhány évtized múlva, mint most, és az állami nyugdíj nem lesz elegendő a megélhetésre. Abban is 50 százalék biztos, hogy nyugdíjasként továbbra is dolgozniuk kell. 

Az öngondoskodást ezért egyre többen tartják lehetséges megoldásnak: 2017 óta 10 százalékkal emelkedett azok száma, akik havonta rendszeresen tesznek félre pénzt a nyugdíjas éveikre (összesen már 47 százalék az öngondoskodók aránya). 
 

Címkék#nyugdíj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában