Energiaválság

2022.10.21. 20:02

A kereslet most nő, év végéig biztos nyitva tart majd a komlói uszoda

Fennállása óta még soha nem volt ennyire kihasznált a komlói uszoda, mint most – a város ajánlatát elfogadva a környező településekről is érkeznek iskolai csoportok, sportolók stb. A nagyobb látogatottság pedig garantálja, hogy a komlói mint a környék egyetlen, az energiaválság ellenére is nyitva tartó, úszásoktatásra, vízi sportra alkalmas létesítménye év végéig biztosan nem zár be.

Wald Kata

Közel húsz­éves fennállása óta még nem működött ekkora kihasználtsággal a komlói uszoda, mint most. Mindez annak köszönhető, hogy a város a környező kisebb és nagyobb településeket is megkeresve felkínálta a lehetőségét annak, hogy oktatási intézményeik, sportegyesületeik stb. is igénybe vegyék a létesítmény szolgáltatásait. És nagyon sokan éltek is az ajánlattal. 

Mint Polics József, Komló polgármestere fogalmazott, speciális helyzetben vannak, hiszen a fűtőerőmű vagyonkezelésében működik a komlói sportközpont, aminek része az uszoda is, így az olcsóbb energia biztosított. – A biztos üzemeltetés feltételeit azonban úgy lehet csak megteremteni, ha minél többen igénybe veszik a szolgáltatásokat: a komlói oktatási, nevelési intézmények ezt megteszik, és a város ajánlatát elfogadva, már a környékbeli településekről is érkeznek szép számban gyerekek, diákok, sportolók stb. – emelte ki a polgármester. 

Komló vonzáskörzetében ez az egyetlen vízi sportra, úszásoktatásra alkalmas létesítmény, ami nem zárt be, és az idei évben biztosan nyitva is marad. – Mára ott tartunk, hogy 18 éves fennállása óta még soha nem volt ennyire kihasznált a medence, még vannak ugyan szabad helyek, de már egyre nehezebb szabad sávot, illetve időpontot találni – tájékoztatta lapunkat Polics József. Kiemelve, hogy a tapasztalat szerint a komlóiak részéről is egyre nagyobb az érdeklődés az uszoda szolgáltatásai iránt – a növekvő kereslet gazdaságosabbá teszi és egyben garantálja is az üzemeltetést. 
 

Bólyban a kultúra területén járnak elöl jó példával

Míg Komlón a sport, addig Bólyban a kultúra területén járnak elöl jó példával, és igyekeznek megoldást nyújtani azoknak a létbizonytalanságba kerülő együtteseknek, társulatoknak, művészeti csoportoknak, amelyeknek nincs hol előadásaikat, rendezvényeiket megtartani. Hiszen, mint ismeretes, az energiaválság miatt nagyon sok településen bezárják a művelődési házakat, színházakat, kulturális tereket a fűtési időszakra. – Mivel Bóly városa mindig is élen járt a megújuló energia – termálvizes fűtés, napelemek – felhasználásában, így az Erzsébet Vigadó a megszokott nyitvatartással és programokkal várja az érdeklődőket a téli időszakban is. Mindezen túl az intézmény kedvezményes, de reális bérleti díj ellenében, előre egyeztetett időpontban és technikai feltételekkel szívesen befogad olyan vendégjátékokat, amelyeknek a nagyterem, a hatszor nyolc méteres színpadával, 290 fős nézőtérével vagy a 120 fő befogadására alkalmas, hatszor három méteres színpaddal rendelkező kisterem megfelel. 
Mint azt Rafa-Gyovai Dániel, az Erzsébet Vigadó vezetője kérdésünkre elmondta, a közelmúltban közzétett felhívásra már vannak érdeklődők, eddig elsősorban Baranya megye területéről. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában