A kistermelőket is várják

2022.11.10. 17:21

Zajlik a harkányi piac fejlesztésének újabb üteme

Pályázati támogatásból folytatódik Harkányban a piacfejlesztés. A munkálatok meg is kezdődtek már a területen.

Zs.K.

Fotó: Laufer László

A fürdőváros önkormányzata az elmúlt években a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatásból alakított ki új termelői piacot, a projekt keretében a Bajcsy-Zsilinszky utca és a piacteret összekötő gyalogos szakaszra egy új építmény került. Az épület fedett, nyitott szerkezetű, az árusító terek pedig átrendezhetőek, vagy megszüntethetőek, így a területet időszakosan más funkcióra is fel lehet használni.

A jelenlegi beruházás – amelyre a város a Vidékfejlesztési Program keretében 62 millió forint támogatást nyert – e korábbi fejlesztés folytatása, melynek keretében az Ady Endre utca felől lévő terület megújítása a cél. A projekt keretében parkolóhelyeket és kerékpártárolókat alakítanak ki, parkosítanak, kerítést bontanak, megújítják a pékség melletti épületet, emellett kültéri asztalokat, padokat helyeznek ki, további 8 mobil zárható árusító asztalt szereznek be. A fejlesztéshez a harkányi önkormányzat csaknem 7,5 millió forint önerőt biztosított. A munkálatokkal várhatóan tavasszal készül el a kivitelező.

Az önkormányzat egyébként a piaccsarnokot is fel szeretné újítani, erre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Plusz keretében nyújtott be pályázatot, annak eredményéről még nincs információ.

Szombaton adják át a támogatásból felújított skanzent

November 12-én, szombaton tartják a fürdővárosban a Márton napot, és ekkor adják át a skanzent is, amelyet a harkányi önkormányzat újított fel a Kisfaludy Program keretében nyert támogatásból. A program délben az átadóval kezdődik a Kodolányi-közben, ahol ezt követően fellép a Harka Dalkör, a Harkányi Hagyományőrző Csoport, a Dre Harkányer Singvögel Khor, a helyi Horvát Nemzetiségi Énekkar. 14 órától a harkányi óvodások adják elő Márton-napi műsorukat, majd a Favorit zenekar fogja szórakoztatni a résztvevőket. Mindeközben arcfestők, cukorágyú várja a gyerekeket, és libás falatokat is kóstolhatnak a rendezvény látogatói. Az italokról az iskola Szülői Munkaközössége gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában