Kerekasztal

2023.01.18. 15:26

Megvitatták a mezőgazdaság aktuális problémáit

Kedden tartotta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Megyei Igazgatósága évindító megbeszélését, melyen a meghívottak megvitatták a vármegye mezőgazdaságának jelenlegi problémáit, aktualitásait.

Zs. K.

Illusztráció

Fotó: Németh András Péter

Minden szervezet képviselője tájékoztatást adott a saját területén lévő aktuális helyzetről, jogszabályi, eljárási változásokról, várható jövőbeni intézkedésekről, megoldásokra váró feladatokról. A programon Rittlinger József, a NAK megyei elnöke, Turós Izabella, a NAK megyei igazgatója, Müllerné dr. Juhos Bernadett a Baranya Vármegyei Kormányhivatal (BAMKH) főigazgatója, dr. Dránovits Réka a BAMKH agrárügyi főosztályvezetője, Tarnai Lívia a BAMKH Agrár-és Vidékfejlesztést Támogató főosztályvezetője, dr. Gál Zoltán a BAMKH Földhivatali főosztályvezetője, Szigeti Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Baranya vármegye területi felelőse, Wilhelm József, a TESZÖV elnöke, Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, György Zsolt, a Dél- dunántúli Vízügyi Igazgatóság műszaki igazgató-helyettese és Madaras Zoltán, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet elnöke vett részt.

A tavalyi évben kezdeményezett agrárkerekasztal beszélgetés Baranya vármegye agráriumának érdekében fog össze a helyi mezőgazdaság szereplőinek együttműködésével, közös célok megfogalmazásával. Minden év elején tartanak majd kerekasztal megbeszélést, addig is folyamatosan tartják egymással a kapcsolatot és szükségszerűen akár gyakrabban is összeülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában