Élmények kellenek

2023.01.13. 19:18

Szakmai tanácskozást rendeztek a pécsi vásárcsarnokban

Azt kívánom, hogy az egész országnak legyen olyan csarnoka, mint amilyen a pécsieké – mondta lapunknak a budapesti Fény utcai piac ügyvezetője, aki hozzátette: látszik, hogy él a piac, de újításokra is szükség van, hogy a vásárlókat megtartsák.

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A szombathelyi vásárcsarnok vezetője volt a kezdeményezője annak az ankétnak, amelyen a nagyobb városok vásárcsarnokainak vezetői jöttek össze, és kicseréljék tapasztalataikat. Az első ilyen találkozóra Szombathelyen került sor tavaly novemberben, majd idén január 13-án Pécsett rendeztek  szakmai találkozót. Összesen 18 városból, köztük Budapestről, Győrből, Kaposvárról, Miskolcról, Székesfehérvárról, Szombathelyről érkeztek a piacok és vásárcsarnokok vezetői, akik az ankét előtt megismerkedtek az új pécsi vásárcsarnokkal.
 

– A cél az, hogy megismerjük egymást, a közös problémákat. Rájöttünk arra, hogy hasonló gondokkal küzdünk országszerte 

– mondta a pécsi csarnokban pénteken Mihalik Zoltán, a budapesti Fény utcai piac ügyvezetője, aki megemlítette: a fő probléma az, hogy a nemzetközi multicégek letarolták a kiskereskedelmet, hozzászoktatták a vevőket ahhoz, hogy egy helyen megkapjanak mindent, ingyenesen parkoljanak a bevásárlóközpontok előtt, és a hőmérséklet is megfelelő az üzletekben. 
– Abban hiszünk, hogy a piacra járás szokása nem változott, de újítani kell, hogy a fiatalokat is ide csábítsuk – említette meg Mihalik Zoltán. Így például náluk Korda György és Balázs Klári ingyenes koncertet tartott, a Bajnokok Ligája döntőjére egy kis műfüves pályát alakítottak ki a gyerekek számára, illetve karácsony előtt tojásakciót szerveztek: megbeszélték a kereskedőkkel, hogy egységes áron adják a tojást.

– Abban hiszünk, hogy különböző élményfaktorok kellenek, ezáltal öröm legyen vásárolni a piacon, illetve a nyitva tartást is hosszabbítani kell – említette Mihalik Zoltán. 
 

 A turizmusba bekapcsolják a szombathelyi piacot is
– Két éve nyitott ki a felújított szombathelyi piac. A régi két épületet összeépítettük, míg a szabadtérit megszüntettük és parkolót létesítettünk – említette Polákovics Marietta, a szombathelyi vásárcsarnok vezetője. Mint megtudtuk, a szombathelyi csarnok felújítása csökkentett üzemmódban történt, vagyis le kellett faragni a költségeket, így kihúzták a fűtésfelújítást, a napelemek telepítését. A tervekről elmondta, hogy januárban felveszik a kapcsolatot az osztrák utazási irodákkal, ugyanis egy olyan szombathelyi csomagot állítottak össze, ami a bevásárlóturizmust erősítené. A program egy szombathelyi idegenvezetést is tartalmaz több megállóval, ebbe kapcsolódna be a szombathelyi vásárcsarnok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában