Tanácsok

2023.03.04. 15:47

Az árakat érdemes mindig összehasonlítani a különböző üzletekben

W. K.

Fotó: Denys Kurbatov

Egyre többen vásárolnak az interneten, ennek megfelelően egyre több szolgáltató, üzlet kínál online elérhető termékeket, szolgáltatásokat. Az online vásárlás azonban kockázatokkal is járhat, amelyeket mindig szem előtt kell tartanunk – hívja fel a figyelmet a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület hivatalos internetes közösségi oldalán, egyben a szükséges ismeretekkel ellátva a vásárlókat, összefoglalva, hogy mire érdemes figyelni internetes vásárlás előtt, közben és a termék átvételét követően.

Az Igazságügyi Minisztérium Fogyasztóvédelmi Portálja és az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság kiadványai alapján összeállított tanácsaik szerint már a termék, vagy szolgáltatás kiválasztásánál is résen kell lenni, ugyanis nem feltétlenül az internetes kereső által kiadott első találat a legmegfelelőbb. Ez általában fizetett hirdetés. – Javasolt tehát az ár-összehasonlító oldalak használata, ezen kívül érdemes a vásárlói visszajelzéseket is áttekinteni – emeli ki az egyesület.

A szállítási feltételek ellenőrzése ugyancsak lényeges szempont, fontos megnézni, hogy mennyi időn belül, milyen feltételekkel vállalják a termék kiszállítását. – Web­áruháztól függően a terméket kiszállíthatja futár, átvehető fix pontokon vagy üzletben. Érdemes tudni, hogy a 14 napon belüli elállás joga akkor is megilleti a vásárlót, ha üzletben veszi át az online megrendelt terméket. Fontos tisztázni azt is, hogy a futár jelenlétében, az átvételt megelőzően lehetőségünk van-e a termék megvizsgálására – hangsúlyozza Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában