Borászok Borásza

2023.04.16. 19:57

Ipacs-Szabó István a döntős jelöltek között van

Zs. K.

Fotó: Löffler Péter

Ipacs-Szabó István siklósi borász a Borászok Borásza döntős jelöltjei között szerepel, így négy borásztársa – Bárdos Sarolta, Bott Frigyes, Heimann Zoltán és Liptai Zsolt – mellett ő is esélyes az örökös cím elnyerésére. A Borászok Borásza díj idei 50 jelöltje között Bock József, Gere Attila, Ipacs Szabó István, Kiss Gábor, Malatinszky Csaba és Tiffán Ede neve szerepelt a villányi borvidékről, és az első körös szavazás után Ipacs-Szabó István van még versenyben a rangos cím elnyeréséért. A végső győztest április 21-én az 50 jelölt hozza meg, a már döntős jelöltekre leadott újabb egy-egy szavazatával.

A Borászok borásza díjat 2007-ben Rókusfalvy Pál alapította a Kárpát-medence borászai számára. Ez az elismerés alapvetően különbözik az összes eddigi borászoknak szóló díjtól, itt ugyanis nem szervezetek szavaznak vagy döntenek, hanem maguk a borászok választják ki maguk közül egy-egy szavazatukkal a legjobbat, a Borászok Borászát. Az emiatt kiemelkedő presztízzsel bíró elismerést a legtöbb szavazatot kapott borász nyeri. A cím elnyerésével semmilyen anyagi juttatás nem jár. A Borászok Borásza cím birtokosa az a kiemelkedő minőségű bort készítő személy lehet, akit az elmúlt évek Borászok Borászai egymástól függetlenül a hazai bortermelők 50 legjobbja közé jelölnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában