Datolyaszilva-szüret

2023.11.08. 18:50

Ismét megtölthetők a kosarak a finom gyümölccsel

A világ legegészségesebb gyümölcsei között tartjuk számon a datolyaszilvát, ami az őszi szezon egyik legfinomabb terménye. A Délkelet-Ázsiából származó finomság nálunk is megterem, és szerencsére a baranyai térségben is van belőle ültetvény, amely immáron ötödik alkalommal látogatható meg Bodán.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Három napon át, pontosabban november 10. és 12. között zajlik a Datolyaszilva szüret, amely a bodai szőlőhegyen található, ahová a táblát utak jelzik. A helyszínen délelőtt 8 és délután 4 óra között van lehetőség a gyümölcs szedésére és vásárlására. A szüretre, aki saját maga szeretné megtölteni a kosarát, metszőollóval érkezzen.

Szombaton és vasárnap a szüret mellett kézművesek is várják az érdeklődőket. Aki megéhezik az éhségét kézműves babgulyással csillapíthatja, illetve jelen lesz a Pécsi Jótékony Nőegylet is az eseményen, akik karitatív tevékenységükhöz keresnek támogatókat, miközben finom süteményekkel kápráztatják el az ültetvényre látogatókat.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában