Vásár

2023.11.02. 14:16

Méz, szörp és szalonna illata lengte be a teret - galéria

A helyi, vármegyénkben készült termékek népszerűsítése volt a célja a Baranyai Ízelítő rendezvénynek, melyet Pécsen az Árkád Bevásárlóközpontban nyitottak meg november 2-án.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

A termelői és kézműves vásáron Őri László, a Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke, Rittlinger József, a NAK Baranya vármegyei elnöke, Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Kővári János Pécs Belváros képviselője valamint a szervezők részéről Varga Zsanett, a Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület elnök asszonya köszöntötte a megjelenteket.

A vásáron a látogatók megismerhetik a régióban alkotó termelők és kézművesek munkáját és életmódját. Többek között Pellérdről, Csarnótáról, Diósviszlóról, Mecsekpölöskéről, Bólyból és Kozármislenyből is érkeztek kiállítók. Kóstolhatunk chili szószokat, válogathatunk az ásványok között és megszagolhatjuk a színes gyertyákat is. Többen már a karácsonyi időszakra készültek a sütemények ízvilágával, textilek mintázatával. A portékákat november 4-ig találhatjuk meg a bevásárlóközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában