Sajtótájékoztató

2023.11.08. 12:08

Péterffyék befektetésellenesek a nemzeti oldal szerint

Az egyik német nagyvállalat által korábban használt, most üresen álló belvárosi irodaház előtt tartott sajtótájékoztatót arról Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő, hogy Péterffy Attila polgármester befektetőellenes politikát folytat.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

A nemzeti oldal politikusa, Barkóczi Csaba szerdán arról beszélt, hogy köztudott, hogy a japán Seiren pécsi gyárának az avatójára meglehetősen udvariatlan és polgármesterhez méltatlan módon elfelejtett elmenni Péterffy Attila, ennek előzménye az volt, hogy a japánokat korábban, a beruházás bejelentése idején kellemetlen helyzetbe hozta, akik joggal érezhették úgy, hogy megpróbált egyfajta akadályt gördíteni a cég pécsi megjelenése elé.  

Hozzátette: az aknamunka ellenére azonban a japán cég meg tudott kapaszkodni a városban, szemben például a német Thyssenkrupp-pal, amelyik a már korábban bejelentett beruházását volt kénytelen Péterffy nem túl szerencsés hozzáállása miatt elnapolni. 

– A polgármester többször hencegett azzal is, hogy 16 különböző céget nem kívánatosnak nyilvánított a város, amelyeket ő egyébként tévesen akkumulátorgyáraknak definiált, holott ezek autóipari beszállítócégek voltak. Az egyik értesüléseink szerint a BYD, amely Szegeden valósíthatja meg a beruházását. Számításaink szerint a befektetőellenes politika miatt összesen 9600 munkahelytől és 6,4 milliárd forintnyi iparűzési adóbevételt esett el Pécs – mondta.  

A nemzeti oldal politikusa elmondta, a baloldali logika szerint Péterffyéknek az a jó, ha Pécs minél rosszabb helyzetben van, mert így lehet másokat okolni a gazdasági nehézségekért. Ezzel pedig el lehet fedni, hogy a jelenlegi városvezetői garnitúra az elmúlt négy esztendőben egymással való marakodáson és a nyomozóhatóság érdeklődését kiváltó ügyeken kívül semmilyen érdemi tevékenységet nem folytatott. Meglátása szerint Péterffyről bebizonyosodott, hogy amíg 2019-ben független jelöltként kérte a pécsiek bizalmát, ma már csak Gyurcsány Ferenc és a bukott szocialisták érdekeit kívánja képviselni.  

– Azt gondoljuk, hogy Pécsnek egy olyan városvezetésre van szüksége, amely szilárd értékrenddel és meggyőződéssel rendelkezik a közéleti kérdésekben, és város gazdasági érdekeinek is fellendítésének céljából képes felülemelkedni a politikai törésvonalakon, együttműködik a mindenkori kormányzattal annak érdekében, hogy Pécsett egy újból egy fejlődő pályára állíthassuk – utalt Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfői bejelentésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában