Irány a gyógyszeripar

2023.11.06. 15:25

Szijjártó 5,6 milliárdos fejlesztést jelentett be a Körbernél

Balikó Gergely

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

A Körber Hungária 5,6 milliárdos kapacitásnövelő fejlesztést fog végrehajtani, amihez a magyar kormány 851 millió forintos támogatást nyújt - jelentette be az 1200 embert foglalkoztató német gépgyártócég pécsi központjában a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. Szijjártó Péter ismertetése szerint a fejlesztés keretében a többi között bővül a vállalat gépparkja és új raktárt is létrehoz.

Szijjártó Péter nyilatkozatában aláhúzta: válságról válságra halad a világ, és a magyar kormány célja, hogy Magyarország minden egyes válság után erősebb legyen, mint amilyen előtte volt.

Mint hangsúlyozta, Magyarország gazdasági szövetségesei között első helyen Németország áll, az onnan érkező beruházók alkotják a legnagyobb itteni beruházói közösséget. A válságok alatt is folyamatosan erősödött a magyar és a német gazdaság együttműködése – jelentette ki jelentette ki a Köbrer német hátterére is utalva.

A külügyi tárca vezetőjének ismertetése szerint a pécsi központtal működő cég, fejlesztésének keretében a többi között bővíti gépparkját, új automata raktárt is létrehoz, amellyel a gyógyszeripari csomagolóanyagok iránt növekedő piaci igényeknek is meg fog tudni felelni.

A Körber beruházása tovább erősíti a magyar gazdaságot, növekedési pályán tartja azt, és nagymértékben hozzájárul az idei évre várt exportcsúcshoz. Azzal, hogy a vállalat 1200 ember foglalkoztat, közelebb visz, ahhoz, hogy továbbra is reális cél legyen a teljes foglalkoztatás – így a miniszter. Szijjártó Péter külön méltatta, hogy a vállalat úgy növeli termelési kapacitásait, hogy közben csökkenti károsanyag-kibocsájtását.

Hoppál Péter kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő a többi között arról szólt, hogy az új multinacionális tőke beáramlása, a régiek itt maradása, bizalma és fejlesztése és a széles bázison nyugvó kis- és közepes, köztük a családi, helyi vállalkozások stabilitása és megerősítése közösen adja azt a konnektivitást, azaz összekapcsolhatóságot, valamint jövőbe vetett bizalmat, amely megerősítheti Baranya és Pécs gazdaságát.

Inotai István ügyvezető igazgató arról beszélt, hogy a fejlesztés célja, hogy a cég a jövőben gyógyszeripari gépeket is gyárthasson, továbbá beszámolt arról is, hogy a fenntarthatóság jegyében telephelyükön olyan napelemes rendszert fognak telepíteni, amely fogyasztásuk 30 százalékát fogja fedezni.


 

Részletekkel hamarosan jelentkezünk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában