Kiemelt jelentőséggel bír a régió

2023.11.06. 13:40

Újra kellett gondolni a gazdasági fejlődési lehetőségeket - galéria

A külügyminiszter dél után nem sokkal a JVSZ Country Ride rendezvénysorozat pécsi állomására látogatott el, amelyet az AutoCity pécsi telephelyén tartottak.

Fülöp Zoltán

Fotó: Laufer László

A JVSZ közel 40 éve támogatja a hazai vállalati szférát, a gazdasági ökoszisztéma kialakulását, szoros együttműködésben a felelős minisztériumokkal. Az idei évtől a vidéki régiók is kiemelt fókuszt kapnak - ennek egyik jele a mostani összejövetel.

- Fontos törekvésünk a vidéki telephellyel rendelkező vállalatok aktív bevonása - nyilatkozta dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke. - Ezúttal Baranya, Somogy és Tolna vármegyék vállalatainak teremtünk tudásmegosztó és kapcsolatépítési lehetőséget. Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, bízom abban, hogy eredményes beszélgetések és érdekes előadások várnak a jelenlevőkre. 

- A világjárvány, majd a szomszédunkban kirobbanó háború miatt az elmúlt időszakban kétszer is újra kellett gondolni azt, amit korábban hittünk a gazdasági fejlődési lehetőségekről - mondta Szijjártó Péter. - A növekedés alapjai szűntek meg vagy alakultak át, de a magyar gazdaság véleményem szerint jól reagált erre, többek között a beruházás-támogatási rendszerrel, a munkahelymegtartó programmal. Hazánk déli része egyértelműen kiemelt jelentőséggel bír a gazdasági fejlesztésekről való gondolkodásunk területén, ennek jeleit véleményem szerint az itt élők is megtapasztalhatták, gondolok itt a gyorsforgalmi út építésére, a mohácsi hídra, vagy éppen a pogányi repülőtér fejlesztésére. 

A résztvevők ezt követően előadásokat hallgathatnak meg többek között Paks II-ről, illetve a vállalati kultúra új kihívásairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában