Májjal töltik a húst

2023.12.08. 11:30

Sertés, kacsa, csirke – minden került a kosárba

Ugyan még van pár nap karácsonyig, de már szinte előttünk van az ünnepi asztal, amely roskadásig van különböző ételekkel, középen pedig az adventi koszorú mind a négy gyertyája ég. A halon kívül számtalan házban kerül terítékre ilyenkor töltött káposzta, sült kacsa- vagy pulykacomb, csülökhús, így most a húsokra fókuszáltunk piaci bejárásunk során.

Czeczon Enikő

Gyerekként és felnőttként is előfordul, hogy leküldenek a piacra vagy a boltba, hogy vásároljunk be ezt-azt, viszont a probléma akkor kezdődik, amikor nem tudjuk pontosan, hogy a család a vásárcsarnok mely pultjainál szokta szinte már törzsvásárlóként beszerezni a listán szereplő tételeket. Egy férfi épp ilyen dilemmával küzdött, és nyúlt is a telefonjáért, hogy segítséget kérjen.

A vásárcsarnokban változatos színek fogadták az érkezőket, a zöldségek és a gyümölcsök élénk árnyalatai hívogatták a vásárlókat. De ahol nagy sorok voltak ez alkalommal, azok a húspultok voltak, hiszen az emberek már előre igyekeztek beszerezni minden ünnepi ételhez való alapanyagot. Volt, aki egész csülköt vett, de kacsa, pulyka és csirke is került a kosarakba, na meg máj, ami töltelékként kerül majd az egész csirkébe, kacsába, vagy éppen a combok bőre alá. Két hölgy pont azt ecsetelte egymásnak, miközben a sorukra vártak, hogy hogyan szokták elkészíteni a kedvenc májas tölteléküket a család számára. 

A húsboltok dolgozói nem győzték élezni a késeket, szinte folyamatosan szeletelték a kívánt mennyiségű combot, dagadót, tarját, de sertéscsontok is kerültek a zacskókba, amelyek az ünnepi klasszikus csontleveshez nélkülözhetetlenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában