Legjobb fekvésű ingatlanok

2023.12.28. 12:00

Van érdeklődés az építési telkekre Görcsönyben

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Happy_stocker

Huszonöt építési telket alakított ki a görcsönyi önkormányzat, melyekre van is érdeklődés, hiszen a falu legjobb fekvésű részén, a keleti oldalon, a lakópark folytatásában találhatók a területek. Kőszegi Tamás, Görcsöny polgármestere elmondta, az első telek már el is kelt, januárban indítják a közművesítését, és további hét telek közművesítését is elvégzik. A községvezető külön örömmel fogadta, hogy egy család vásárolta meg a telket, ők egyébként a Balaton mellől érkeznek, és Baranya vonzereje is közrejátszott a döntésükben. 

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, Görcsönyben az elmúlt években több családbarát beruházás valósult meg. Az önkormányzat a Magyar Falu Programban nyert támogatásból tavaly egy új játszóteret épített a sportpálya mellett.

A tapasztalatok szerint a forgalomtól és zajtól is kellően távol lévő területet előszeretettel veszik igénybe családok, illetve mozogni, játszani vágyó fiatalok. Ezen kívül tavaly megújult az iskolai és óvodai étkezde, valamint idén a közösen használt művelődési ház is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában