Népszerű az étel házhoz szállítás

2024.01.27. 14:40

Az árak emelkedésével egyre kevesebben adnak borravalót a futároknak, megérzik a kiesést

A járványhelyzet igazi nyertesei voltak az ételkiszállítással foglalkozó cégek, népszerűségük megtöbbszöröződött.

Tóth Viktória

Fotó: KALLUS GYÖRGY

A legtöbb ember Baranya vármegyében is a távolságtartást választotta, nem mentek étterembe, sokan még bevásárlóközpontokba sem, így jó alternatívát jelentett a kiszállítás. A kényelem és a biztonságosság miatt választották sokan ezt a szolgáltatást. Az éttermek többsége csatlakozott ekkor valamelyik népszerűbb ételrendelési platformhoz. Aztán 2021 közepétől, végétől már újra lehetőség volt igénybe venni a vendéglátóhelyek nyújtotta szolgáltatásokat. De a tapasztalatok alapján azóta is sokan rendelnek ételt. 

– A covid alatt az emberek hozzászoktak a kényelemhez, ahhoz, hogy az otthonukból válogathatnak a jobbnál jobb éttermek választéka közül. A nagy újranyitások óta azért visszatértek az emberek az éttermekbe, de még mindig népszerű a kiszállítás 

– mondta el egy pécsi ételfutár. A jellegzetes rózsaszín és kék hátizsákos biciklisek, robogósok Pécsen is úton-útfélen szembejönnek velünk. A cégek telefonos applikációiban is 100 közeli elérhető vendéglátóhelyet találunk hétköznaponként. Ám mint arról egy másik futár számolt be, van egy bizonyos réteg, akit a kiszállítási díj növekedése tart vissza a rendeléstől. Ugyanis manapság már a legtöbb helyről 7-800 forint a szállítási költség. 

– A szállítási költségek növekedése arányosan azt is jelentette, hogy egyre kevesebben adnak borravalót. Persze az embereket is meg lehet érteni. Ám számunkra ez több ezer forintos kiesést jelent naponta 

– fogalmazott a futár. 

A vármegyénkben is jelen vannak a különböző élelmiszerláncok áruszállítói, akik a boltokból összeállított rendeléseket házhoz szállítják a vevő által kiválasztott időpontban. Ez a lehetőség nehezen mozgó idősek vagy kisgyermekesek számára is jó alternatíva, időt és energiát spórolhatnak meg vele. Ám nem csak ételt rendelhetünk házhoz. Az üzletek nagy része ugyanis rendelkezik online webáruházzal, melyek virágkorukat élik. Ezeken az oldalakon esetenként kedvezményekkel is várják a vásárlókat, s egy meghatározott kosárérték fölött a házhoz szállítás díját is elengedik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában