Gyopáros Alpár foglalta össze az eddigi eredményeket

2024.02.07. 16:40

A baranyai kistelepülések továbbra is számíthatnak Magyar Falu Program támogatására

Bama.hu

– A Magyar Falu Program 2024-ben is folytatódik, hiszen számunkra a vidék értéket képvisel, a vidéki embereket pedig partnernek tekintjük 

– ezzel a kijelentéssel jelezte Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos, hogy a kistelepülések ebben az évben is számíthatnak a támogatásokra. Utakat, játszótereket, orvosi rendelőket építettek, illetve újítottak fel többek között a községek a Magyar Falu Program segítségével. Támogatást kaptak a falusi kisboltok és a közösségi rendezvények.

Játszóterekre, utakra, orvosi rendelőkre, közösségi célokra fordítják az önkormányzatok a támogatást, hangsúlyozta Gyopáros Alpár.

- A Magyar Falu Programnak köszönhetően növekszik falvaink lélekszáma, az országban minden, ötezer fő alatti település előre tudott lépni, fejlődött a programmal. A kormány által a kistelepüléseknek juttatott támogatás mértéke jóval meghaladta az ezermilliárd forintot 

– tudatta Gyopáros Alpár.

Hozzátette: a falusi CSOK-nak köszönhetően összesen 230 milliárd forintnyi támogatásban részesült 42 ezer, falusi otthont teremtő család. Megújult ezer óvoda és iskola, építettek kétezer óvodai játszóudvart és közterületi játszóteret. Bölcsődéket építettek, mert a fiatal, kisgyerekes családok igénylik a szolgáltatást. 

Közel kétezer falu kapott támogatást orvosi- és védőnői eszközök beszerzéséhez és hatszáznál több orvosi rendelő fejlesztéséhez nyújtott segítséget a Magyar Falu Program. Megtörtént csaknem négyezer alsóbbrendű állami út felújítása szerte az országban és megújult több ezer kilométernyi, belterületi út és járda a községekben. Közel 1200 tanya- és falugondnoki busz beszerzése is a programnak köszönhető. A falusi civil szervezetek eddig 23 milliárd forinton osztozhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában