Időjárás

2023.03.01. 08:45

Borult, szürke idővel indul a meteorológiai tavasz

Az időjárás főként a keleti országrészben igazodik a naptárhoz, az évszakváltáshoz, de nyugaton egészen más lesz a helyzet.

Zs. J.

Fotó: Gazdag Mihály

Leginkább a keleti országrészben élvezhetjük a napos, kora tavaszi időt, ugyanis északkelet felől tovább folytatódik a felhőzet csökkenése. A levegő arrafelé 9 és 13 fok közé melegszik fel délutánra. Ezzel szemben az egészen nyugati, délnyugati tájakon borongós marad az idő, arra helyenként gyenge eső is kialakulhat. Ennek megfelelően hidegebb is lesz, csupán 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Az ország északkeleti felén napos, gyengén felhős időre számíthatunk. Délnyugaton ugyanakkor gyakran lesz erősen felhős az ég, és kisebb eső is előfordulhat. Az északkeleti szél megélénkülhet. Reggel 0, délután 9-11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Marad a kettősség: északon, északkeleten többórás napsütés lehet, míg délen marad az erősen felhős, vagy borult idő - itt továbbra is kialakulhat eső, záporeső. 5 és 12 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északkeleti szél élénk marad.

Péntek

Eleinte marad a borongós idő, majd észak felől mindenhol szakadozik a felhőzet. Délen még előfordulhat gyenge csapadék. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. 10 fok várható délután.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!