Kevés napsütés

2023.10.10. 08:20

Borongós kedd után visszatér a vénasszonyok nyara

Még hideg légtömeg helyezkedik el felettünk, de ez lassan elgyengül, és ezt követően fokozatosan melegszik az idő.

Zsigmond József

Fotó: Jag_cz

Az ország északkeleti és délnyugati harmadában változóan, míg középen inkább erősen felhős idő ígérkezik. Kisebb eső főként a Dunántúlon fordulhat elő. A légmozgás alapvetően gyenge, mérsékelt marad, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd
Erősen felhős időre, és csak kevés napsütésre számíthatunk. Elszórtan alakul ki eső, záporeső. Az északnyugati szél néhol megélénkülhet. 21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda
Reggelre pára-, illetve ködfoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán feloszlanak. Ezután gomoly- és fátyolfelhők mellett napos idő lehet. Nem lesz csapadék. A déli szél megélénkül, mellyel melegebb érkezik hazánk térségébe: délután 24-25 fok is lehet.

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!