Gomolyfelhők

2023.11.06. 08:20

Napos, őszies idővel kezdődik a hét

Napos idő várható általában kevés, helyenként több gomolyfelhővel, amelyből kialakulhat zápor, akár zivatar is.

Bama.hu

Fotó: Evgeny Atamanenko

A délnyugati, déli szelet főként északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul. Késő estére 5 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Kedd

A hajnalra képződő köd, rétegfelhőzet napközben főleg északon, északkeleten helyenként hosszabb ideig megmaradhat. Másutt változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső, záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Kora délutánra 12 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerda

Éjjel főleg hazánk északkeleti harmadán többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amely helyenként hosszabb ideig megmaradhat. Másutt hamar feloszló ködfoltok, változóan felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -1, +9 fokot mérhetnek. Kora délután 7, 14 fok várható.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Frontmentes, őszi időjárás várható. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!