Időjárás

2024.01.04. 08:20

Már nem sokáig élvezhetjük a januári tavaszt

Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként fordulhatnak elő záporok, főként a reggeli, egy-egy esetleg az ég is megdörrenhet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Joko P

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

Változóan felhős időre számíthatunk, elszórtan záporokkal. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

Egyre vastagabb fátyolfelhőzet lesz felettünk, estétől már kisebb eső is előfordul. A déli szél többfelé megélénkül. 11 fok körüli enyheség lesz.

Szombat

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és északon és nyugaton sokfelé, máshol szórványosan várható eső, zápor. Az északkeletire forduló szél megélénkül. 9 fok körüli maximumok lesznek.

Vasárnap

Borult idő lesz sokfelé esővel, ami délutántól nyugat, északnyugat felől havazás vált fel. Sokfelé megerősödik az északi szél, megkezdődik a sarkvidéki eredetű hideg levegő bezúdulása. Reggel 6, délután már csak 1 fok valószínű.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!