krimi

2018.09.24. 07:00

Ütöttek-vertek, ki akartak rabolni egy nőt Pécsen

Az év harminckilencedik hetében is számos olyan ügyet tárgyalnak a megye bíróságain, amelyeknek a vádlottjai nem mindennapi agresszióval, vagy éppen fondorlattal követték el tettüket. Ilyen erőszakos cselekedet miatt ül a vádlottak padján az a komlói férfi is, aki ki akart rabolni egy nőt Pécsen.

HLB

A vádirat szerint a férfi még télen az éjszakai órákban Pécsen egy buszmegállótól követni kezdett egy pécsi nőt, aki ezt észlelve többször is irányt változtatott, majd egy ház előtt megkérdezte a vádlottat, hogy miért követi őt.

A gyanúsított ekkor válasz helyett előbb mellkason ütötte, majd a hajánál fogva a földre rángatta az áldozatot, és megpróbálta megrúgni, valamint kitépni a kezéből a táskáját. A férfit – a nő szerencséjére – az arra haladó autósok megzavarták, ezért elszaladt a tetthelyről. Ám a rendőrök néhány perc múlva nem messze elfogták a gazembert, akinek az ügyét kedden tárgyalják tovább a pécsi járásbíróságon.

Az ellen a négy fiatal lány ellen indult újra a tárgyalás – az eljáró bíró személyében történt változás miatt – Szigetváron, akiket egyebek mellett kifosztással vádolnak. Az agresszív, gyermekotthonban lakó fiatalok többször is bántalmazták társaikat, majd az egyik áldozatukat a szigetvári pályaudvarra csalták, ahol rátámadtak, megverték és elvették a sminkkészletét és parfümjét tartalmazó táskáját. A sértett kislány szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta az incidenst.

Csütörtökön Pécsen megkezdik annak a férfinek a tárgyalását is, aki még tavaly októberben szökött meg a rendőrök kezei közül a megyeszékhelyen. A szökést akkor hajtotta végre, amikor két rendőr éppen a pécsi börtönbe szállította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában