máv

2019.08.22. 13:45

Vadat gázolt a vonat a pécsi vonalon, megsérült a mozdony is

Csütörtök reggel is volt fennakadás műszaki hiba miatt.

bama.hu

Budapest, 2015. június 22. Vonat a Rákospalota-Újpest vasútállomáson 2015. június 22-én. A Nyugati pályaudvar július 5-én éjfélig zárva lesz karbantartási és felújítási munkák miatt. A MÁV a vonatokat Rákospalota-Újpest, Rákosrendezõ, Zugló, Kelenföld, illetve Kõbánya-Kispest vasútállomásra irányítja át. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Mint azt több olvasónk is jelezte, szerda este jelentős késéssel közlekedett az IC Budapestről Pécsre. Mint a MÁV Kommunikációs Igazgatóságtól a bama.hu megtudta, vadgázolás történt a pécsi vonalon. 21 óra 35 perckor Pincehely és Keszőhidegkút-Gyönk állomás között a fővárosból Pécsre tartó Mecsek InterCity elütött egy szarvast. A mozdony az ütközés során meghibásodott, így egy másik mozdonyt küldtek a vonathoz. A Mecsek IC 93 perc késéssel érkezett Pécsre.

Csütörtök reggel fél 7-től műszaki ok miatt a pécsi InterCity-k menetideje 20-30 perccel megnőtt a Dunaújváros-Rétszilas szakaszon. A Sopianae IC (IC 800) 40 perc késéssel indult tovább Dunaújvárosból, a Baranya (IC 809) és Tubes (IC 819) InterCity Rétszilastól Budapestig egyesítve közlekedett. Délelőtt 10 órától már nincsen fennakadás a terelt útvonalon közlekedő pécsi vonatok forgalmában.

A pécsi vonalon még ezen a héten vasárnapig Pusztaszabolcs állomás vágányainak átépítése miatt módosított menetrend érvényes, a személyvonatok helyett Pusztaszabolcs és Szabadegyháza között pótlóbuszokra kell átszállni. A pótlóbuszokról való átszállás, illetve az IC-k esetében a terelt útvonalon való közlekedés miatt hosszabb menetidő egy-egy vonatnál előfordulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában