bíróság

2020.02.27. 15:10

Évekig elhúzódhat az áram- és gázlopással megvádolt pécsi férfi pere

Csütörtökön elkezdődött annak a pécsi teniszpályát üzemeltető férfinak a pere a Pécsi Járásbíróságon, akit azzal vádolnak, hogy sportlétesítménye működéséhez éveken keresztül jogosulatlanul vételezte az áramot és a gázt.

Zs. J.

A bíró a tárgyaláson elmondta, hogy akár több évig tartó tárgyalásra készülhetnek, mivel 15 évet kell átvizsgálniuk. Kitért arra is, hogy míg a vádiratban a szakértő szerint a férfi megrongálta, meghamisította a órákat, addig a vádlott ezt tagadta, azzal védekezik, hogy az évek alatt többször ellenőrizték a berendezéseket, de mindent rendben találtak.

A lopásra 2016-ban derült fény, akkor azt állapították meg, hogy a férfi megrongálta a villany- és a gázórákat, eltávolította a zárópecséteket és a hologramos fóliákat, a fogyasztásmérők számlálóinak visszatekerése után pedig többször visszatette azokat. A pécsi férfit azzal vádolják, hogy 2003–2016 között a gázszolgáltatónak több mint 62 millió, míg az áramszolgáltatónak több mint 67 millió forint kárt okozott a jogosulatlan vételezéssel.

A tárgyaláson a megvádolt férfi korábban tett írásbeli vallomását olvasták fel, ahol megemlítette, a mérőórákat évente kicserélte a szolgáltató, sőt volt olyan év, hogy az áramszolgáltató és a gázszolgáltató kommandója is látogatást tett a pályán, ám az ellenőrzések során szabálytalanságot nem állapítottak meg. Nem értett egyet azzal sem, hogy a szakértő nem vette figyelembe a kár meghatározásánál, hogy a teniszpálya nem az egész évben üzemelt.

A tárgyalás május 14-én folytatódik.

Címkék#áramlopás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában