Határrendészeti összesítő

2021.04.15. 19:15

Kilenc határsértőt, és egy lengyel feltehetően embercsempész férfit fogtak Baranyában

A rendőrök egy embercsempésszel és kilenc illegális migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Baranya megyében.

police.hu

Csörnyeföld, 2020. március 17. Rendõr irányítja a forgalmat a magyar-szlovén határ közelében, az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenõhelyénél 2020. március 17-én. A koronavírus-járvány miatt ettõl a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére, de a teherszállítást nem korlátozzák. MTI/Varga György

Forrás: MTI / Varga György

Fotó: Varga György

A Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. április 15-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Sárhát külterületén. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

 

 

Az egyenruhások a nap folyamán Sárhát közigazgatási területén intézkedés alá vontak egy lengyel honosságú gépjárművet és annak vezetőjét. Az autóval kapcsolatban felmerült a gyanúja annak, hogy migránsok továbbszállításához köthető, ezért a rendőrök a lengyel állampolgárságú férfit előállították. Ellene embercsempészés előkészülete miatt indul eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában