volt, hogy ittasan

2021.07.01. 16:00

Házi őrizetbe került, mert többször is jogsi nélkül vezetett

A Pécsi Járásbíróság ma elrendelte egy férfi házi őrizetét egy hónapra, egyedi azonosító jellel való visszaélés és többszöri alkalommal való jogosítvány nélküli vezetés bűntette miatt.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi február 26-án Pécsett úgy vezetett egy forgalomból kivont VW Passat személygépkocsit, hogy arra egy szintén a forgalomból kivont személygépkocsi rendszámtábláit szerelte fel, így annak egyedi azonosító jelét meghamisította, és annak ellenére vezette a járművet, hogy a rendőrség már korábban eltiltotta a járművezetéstől.

Ezt követően a gyanúsított május – június hónapokban, öt alkalommal is vezetett, annak ellenére, hogy bírósági határozatban tiltották el a járművezetéstől, korábbi kihágásai, valamint ittas vezetés miatt.

A férfi különös, többszörös visszaeső, bűncselekmények elkövetésétől a korábban jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés sem tartotta vissza, jelenleg is van más büntetőeljárás is folyamatban vele szemben.

Ezért a bíróság úgy döntött, hogy a nyomozás eddigi szakaszában házi őrizetre ítéli, azzal a kitétellel, hogy az ingatlant heti két alkalommal, bevásárlás céljából 1-1 órára hagyhatja csak el.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában