Kattan a bilincs

2022.09.26. 10:00

Cukorral nem működött a kocsi, elítélték a tett elkövetőjét

Jogerősen elítélte a Pécsi Törvényszék az a férfit, aki cukrot öntött egy autó benzintankjába és hetet leöntött maró anyaggal egy parkolóban.

Zs.J.

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Törvényszék, mint másodfokú bíróság a napokban tartott nyilvános ülésen a Pécsi Járásbíróság idén február 8-án kelt elsőfokú ítéletét lényegében helybenhagyta. A férfi közlekedés biztonsága elleni bűntett és nyolc rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége – melyből egy rendbeli kísérlet – miatt, mint a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában különös visszaesőt, halmazati büntetésül kettő év börtönre – melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette – és 300 ezer pénzbüntetésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

A férfi 2018. januárjában egy komlói parkolóban beleöntött fél kilogramm kristálycukrot a korábbi élettársa személygépkocsi üzemanyagtankjába. A nő mikor elindult a gépkocsival, a jármű üzemanyag-ellátó rendszere meghibásodott, a gépkocsi motorja üzemképtelenné vált, így a jármű az úton megállt. Az üzemanyagrendszer javítása és tisztítása kapcsán a sértettnek 52.000 forint kára keletkezett.

A férfi korábban egy pécsi parkolóban maró anyaggal, kromofággal leöntött hét személygépkocsit, ezzel összesen tönn mint egymillió forint kárt okozva, amely nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában