Figyeljünk az utakon!

2022.10.26. 21:34

A ködös idővel több lett a baleset a megyében

Több baleset történt az elmúlt napokban a megyei útjain. Címszavakban: falubusz az árokban, kamion ütközik személyautóval, felborult egy személyautó.

Zsigmond J.

Az oldalára borulva a szántóföldön állt meg egy kisbusz a Szigetvár és Szabadszentkirály között

Forrás: Szigetvár HTP

A baleset sorozat kedden délelőtt kezdődött. Szigetvárnál egy falubusz borult az árokba. A járműben négyen utaztak, közülük egy embert könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak. Később két-két személyautó ütközött össze Pécsett, a Táncsics Mihály utcában és a Mártírok útján. A balesetekben senki sem sérült meg. 

Két-két személyautó ütközött össze tegnap Pécsett, a Táncsics Mihály utcában
Fotó: Pécs HTP

Kedd késő délután Lúzsokon is két személyautó ütközött, pár órával később Beremendnél egy kanyarban kisodródott, majd felborulva, az árokban állt meg egy személyautó.  Az autóban négyen utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben.

Kedd késő délután Lúzsokon is két személyautó ütközött 
Fotós: Sellye KVŐ
Az árokban állt meg egy személyautó kedd késő este Beremenden
Fotó: Villány KVŐ

Szerda délelőtt egy kamion és egy személyautó ütközött Szigetvár és Somogyapáti közötti útszakaszon. A személyautóban egy utas könnyebben megsérült. Szerdán több koccanásos baleset történt a megyében.

A rendőrség már többször felhívta a sofőrök figyelmét, hogy az őszi időjárás egyik kedvezőtlen jelensége a köd, melynek balesetveszélyes hatásaival számolni kell. Ennél a veszélyforrásnál elsősorban a sebesség helyes megválasztására, a világítási és előzési szabályok betartására kell nagy figyelmet fordítani. A legtöbben sajnos nem elég körültekintőek és a sebesség csökkentése nélkül közelítik meg a ködös, ködfoltos területeket, majd ott pánikszerűen fékeznek és elveszítik járművük felett az irányítást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában