Kattant a bilincs

2022.10.24. 14:45

Letartóztatták a gyilkossággal fenyegetőző pécsi hajléktalant

A Pécsi Járásbíróság október 24-én elrendelte egy hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége alapos gyanúja miatt.

Zs. J.

Képünk illusztráció

A hajléktalan férfi október 22-én, a hajnali órákban Pécsett, egy társasház előtt ittas állapotban haladt, amikor észrevette a társasházba igyekvő férfit, akinek fenyegetően kiabálni kezdett. A férfinak sikerült a lépcsőházba bejutnia, ahová a hajléktalan utána ment.

A férfi bezárta a lépcsőházi rácsos ajtót, majd a lakása felé vette az irányt, de a hajléktalan férfi a rácsos ajtót berúgva tovább ment felé és fenyegetően kiabált, hogy adja oda a pénzét vagy megöli. A sértett ekkor ellökte a hajléktalant, majd kimenekült a lépcsőházból.

A hajléktalan szintén kijött a lépcsőházból, majd az utcán egy hirdetőtáblába beleütött, majd egy ház ajtaját berúgta és oda bement.

A hajléktalan férfi többszörösen büntetett előéletű, több más büntetőeljárás hatálya alatt is áll. A gyanúsított terhére rótt vagyon elleni bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a gyanúsított és védője szabadlábra helyezés érdekében jelentettek be fellebbezést. A bíróság végzése nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában