Ismét lecsaptak a pécsi nyomozók

2022.12.15. 09:41

A csomagtartóban is szállítottak mingránsokat az embercsempészek

A nógrádi rendőrök lezárták a vizsgálatot az ellen a 28 éves lengyel állampolgárságú férfival szemben, aki személygépkocsival hét migránst csempészett. Az embercsempész lebuktatásában a pécsi nyomozók is közrejátszottak.

Zs. J.

Forrás: Police.hu

Idén nyáron a pécsi nyomozók jelzése alapján kollégáik Rétság belterületén tartóztattak fel egy lengyel rendszámú személygépkocsit, amelyet egy lengyel állampolgárságú férfi vezetett. A rendőrök a gépjármű átvizsgálása során a személygépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen hét, magát szír állampolgárnak valló férfit és nőt találtak, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni. A hatóság tagjai a sofőrt, valamint a járműben szállított külföldieket elfogták és előállították.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 28 éves lengyel állampolgár ellen csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A hatóság tagjai az eljárás során a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Balassagyarmati Járási Ügyészségen, amit a bíróság a terhelttel szemben elrendelt.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat vádemelés javaslatával küldték meg a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!