Nem kellett a jogsi

2022.12.08. 14:28

Több végleges eltiltás sem tartotta vissza a vezetéstől

A Pécsi Járási Ügyészség ebben az évben már másodszor emelt vádat eltiltás alatti vezetés miatt egy férfi ellen, akit többszörösen véglegesen eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére a volán mögé ült.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Paul Biryukov

A vádirat szerint a férfi többször volt büntetve  közlekedéssel kapcsolatos bűncselekmények miatt, őt a bíróság az elmúlt öt évben négyszer tiltotta el véglegesen a járművezetéstől.

Legutóbb idén október 13-án ítélték szabadságvesztésre ittas járművezetés és eltiltás hatálya alatti vezetés miatt, és őt ismét véglegesen eltiltották a járművezetéstől. A férfi a szabadságvesztés megkezdésére 2023. január 13-ig halasztást kapott.

A férfi elítélése után, börtönbüntetésének megkezdése előtt, végleges hatályú járművezetéstől eltiltás alatt ismét gépkocsit vezetett Pécsett, november 5-én.

A vádlott cselekménye járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megállapítására alkalmas. Az ügyészség azt indítványozta a vádiratban, hogy a bíróság börtönre ítélje a férfit, és ismét végleges hatállyal tiltsa el a járművezetéstől.

Mivel a vádlott a bűncselekményt szabadságvesztésre ítélése után követte el, úgy, hogy a korábban kiszabott szabadságvesztést még nem hajtották végre, amennyiben őt a bíróság szabadságvesztésre ítéli, akkor nem bocsátható feltételes szabadságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában