Milyen ember az ilyen?

2023.02.14. 10:23

Gyereket fosztott ki egy férfi a pécsi vásárcsarnoknál

A Pécsi Járási Ügyészség kifosztással vádolja azt a férfit, aki egy tizenkét éves kisfiútól vette el a pénzét egy pécsi buszmegállóban.

Zs. J.

Fotó: Bús Csaba

A férfi korábban többször volt büntetve, zsarolás és rablás bűntette miatt is elítélték, legutóbbi büntetéséből tavaly októberében szabadult. A férfi szabadulása után, november 21-én a pécsi vásárcsarnok előtt levő helyijáratú autóbuszmegálló környékén járt, ahol felfigyelt a buszmegállóban buszra várakozó kisfiúra, aki az iskolából tartott haza.

Látva, hogy a gyermek egyedül van, elhatározta, hogy pénzt vagy más értéket szerez meg tőle. A férfi leült a kisfiú mellé. Megkérdezte tőle, hogy mennyi az idő. A gyermek ekkor kihúzta a kabátja zsebéből a telefonját és megmondta a pontos az időt.

A férfi ekkor azt kérte a kisfiútól, hogy adja oda az ezresét, amire azt válaszolta, hogy nincs ezrese. Erre a férfi a fiú telefonját kérte, azt állítva, hogy az egyik haverját szeretné felhívni. A tizenkét éves gyermek azt válaszolta neki, hogy nincs a telefonjában SIM kártya. A férfi ekkor benyúlt a gyermek kabátjának zsebébe, és onnan pénzérméket, összesen 200 forintot vett ki. A pénz elvétele után kérte, hogy hadd nézze meg a telefonját. A kisfiú ezért kihúzta a telefont a zsebéből, majd gyorsan felállt és sírva a másik buszmegállóba sietett.

A vádlott úgy vette el a pénzt a kisfiútól, hogy kihasználta védekezésre képtelen állapotát, cselekménye ezért kifosztás bűntettének minősül, ami egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Mivel a férfi különös visszaeső, a büntetési tételkeret egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában