Előkészítő ülést tartanak

2023.02.20. 15:26

Ismét unokázós csalók a vádlottak padján: gyanútlan időseket vert át a bűnbanda

Zs. J.

Fotó: Studio Romantic

Szerdán kezdődik a Pécsi Járásbíróságon annak a bűnbandának a pere, akik gyanútlan időseket vertek át az unokázós csalás módszerével. A rendőrség többször felhívta a figyelmet, hogy a csalók legtöbbször azt állítják, hogy az unoka balesetet okozott, és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szükségük.

Február 22-én induló tárgyaláson egy öt fős társaság áll bíróság elé, akik hasonló módszerrel több idős embert vertek át. Az elsőrendű vádlott férfit egy az Egyesült Királyságban élő ismerősei szervezték be, akinek azért volt rá és társaira szüksége, hogy az idősektől kicsalt pénzt átvegyék, majd a pénzösszeg egy részét átutalják számukra. A módszerük az volt, hogy külföldről felhívták az idős embereket, akiknek azt állították, hogy hozzátartozójuk balesetet okozott, és a kár megtérítéséhez azonnal pénzre van szüksége. 

2020. június 25-én az elsőrendű vádlott telefonon felhívta ismerősét, a másodrendű vádlottat, hogy utazzanak együtt személygépkocsival Pécsre és az ott átvert nyugdíjastól vegyék át a pénzt. Ezen a napon Pécsre utaztak egy idős nő házához, aki egy lezárt borítékban 115 eurót, 1400 USA dollárt és 20 ezer forintos címletekben egymillió forintot adott át nekik. A kicsalt pénz egy részét az elsőrendű vádlott felesége utalta át egy férfi nevére az Egyesült Királyságba.

2020. június 27-én az elsőrendű vádlott férfi egy másik ismerősét, egy nőt kért meg arra, hogy Pécsre szállítsa, és egy férfit pedig arra, hogy a pénzt átvegye. Ezen a napon egy szintén idős pécsi nő lakásához utaztak, aki zárt borítékban 3300 eurót, 2500 USA dollárt, 170 ezer forintot, három aranygyűrűt és négy nyakláncot adott át.

A Pécsi Járásbíróság szerdán előkészítő ülést, majd tárgyalást tart az ügyben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában