Vádemelés

2023.08.31. 09:02

Ittas állapotban veszélyeztette egy komlói férfi a buszon utazók életét

A Pécsi Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy komlói férfi ellen, aki ittas állapotban inzultálta a buszvezetőt és a vezetésben zavarta, miközben utasokkal teli busszal közlekedett – olvasható a sajtóközleményben.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: lunopark

2022. decemberében a vádlott ittas állapotban Pécsett felszállt egy Komlóra tartó menetrend szerinti buszjáratra.

Az autóbusz elindulását követően a férfi az előtte lévő ülésen utazó két utast inzultálni kezdte, egyiküknek kisodorta a füléből a fülhallgatóját, a másik utasnak megfogta hátulról két kézzel a fejét. A történtek miatt az autóbuszvezető felszólította a vádlottat, hogy menjen az autóbusz elejére, és ott a jobb oldali első ülésre üljön le.

A vádlott ennek eleget tett, azonban rövid idő elteltével odament egy másik utashoz, akitől cigarettát kért, majd arra rágyújtott a buszon.

Az autóbuszvezető ezt észlelve a buszt megállította, elkérte a férfitől az égő cigarettát, amit eldobott, majd felszólította vádlottat, hogy üljön le és maradjon nyugton.

Az autóbusz haladása során Hosszúhetény közelében a vádlott hirtelen felugrott az első ülésről, a busz vezetőjéhez lépve, mindkét kezével belekapaszkodott az ekkor körülbelül 60-70 km/h-val közlekedő busz kormánykerekébe és azt az útpadka felé rántotta.

Eközben a férfi le is térdelt, hogy minél nagyobb erővel tudja a kormányt jobbra húzni.

Az autóbusz erősen belengett, azonban a busz vezetője erőteljesen ellenirányba kormányzott és közben fokozott erővel fékezett.

A busz az út jobb oldalán lévő útpadkára hajtott, azonban az erőteljes fékezésnek köszönhetően az út mellett lévő árok előtt megállt.

A férfi szándékos cselekményével a buszon utazók életét, testi épségét veszélyeztette.

Az elkövető cselekménye a közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt, mely alapján a bíróság 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, mely szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában