Keresik a gazdát

2023.08.30. 10:20

A teendő a következő: a tulajdonos mondja el, hogy néz ki a fényképen nem szereplő kulcstartó

Elhagyott kulcscsomó gazdáját keresi a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az elhagyott tárgyat a Széchenyi téri Tourist Police pavilonnál találták.

Czeczon Enikő

Fotó: OndroM

Bankkártya, pénztárca, kulcscsomó, bérlet – szinte minden héten belefutni olyan posztba a közösségi oldalakon, amikor ilyen vagy más tárgyak tűntek el, és vagy keresik gazdáját vagy a tulajdonos keresi az elveszett tárgyat.

Az augusztus 29-én elhagyott kulcs már nagyon várja, hogy újra gazdájánál legyen, amely augusztus 31-én délig vehető át a a Tourist Police pavilonjánál. A tulajnak csak annyi a teendője, hogy elmondja, hogy néz ki a fényképen nem szereplő kulcstartó. 

A hírportálunk több esetről is beszámolt már, amelyben valami elveszett, de a leggyakrabban mobiltelefont, autóskulcsot és készpénzt hagynak el az emberek, de előfordult már olyan is, hogy műfogsort felejtett valaki a buszon. 

Jómagam mobiltelefont nem egyszer elvesztettem. Volt, hogy egy karton tejen hagytam egy élelmiszerboltban, de szórakozóhelyen is sikerült már elhagyni, de szerencsére a megtalálója leadta, és mindig épségben és hiánytalanul jutott vissza hozzám.

Valamiért előszeretettel hagyjuk el tárgyainkat a buszokon is. A 2022-es évben a Tüke Busz Zrt. 303 tárgyat regisztrált nyilvántartásába. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden munkanapon találtak a járművön felejtett, ám fontos okmányt, dokumentumot vagy egyéb használati tárgyat. De az elhagyott tárgyak köre elég széles skálán mozog. Diákigazolvány, bérlet, tornazsák, szemüveg, esernyő, kabát, pulóver, karóra, tankönyv, gyerekjáték, utazótáska, tornazsák, plüss és babakocsi is felejtődött már a járatokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában