Tagadta a gyilkosságot

2023.09.06. 12:10

A csontokat kiásta, majd a padláson egy zsákba rakta a gyanúsított

Zsigmond József

A kép illusztráció.

Fotó: MR.Yanukit

Rejtélyes a bostai gyilkosság, derült ki szerdán a Pécsi Törvényszék előkészítő ülésén. A gyilkossággal megvádolt F. Attila elmondta: elismeri, hogy a tetemet elrejtette a ház melletti garázsban, majd amikor új helyre költözött, a szerelőaknából kiásta a maradványokat és egy zsákba csomagolta, amit magával vitt az újabb ingatlanba. Itt a padláson rejtette el a tetemet.
A gyilkosságra 2022-ben derült fény. Korábban, 2017 nyarán bejelentés érkezett a rendőrégre, hogy egy 23 éves bostai férfi eltűnt. Akkor felmerült a gyanú, hogy a férfi Budapestre, vagy Svájcba költözött. Az eltűnés miatt több személyt meghallgattak a rendőrök, így azt a férfit is, akit később a gyilkossággal vádoltak meg. A rendőrséghez több olyan információ jutott, amelyek arra engedtek következtetni, hogy az eltűnt férfi bűncselekmény áldozatává válhatott. A gyanú egy 40 éves bostai férfira terelődött, F. Attilára, akit a baranyai nyomozók tavaly december 7-én hajnalban elfogtak.

Az ügyész a szerdai előkészítő ülésen 10 év fegyházbüntetést kért rá, ha elismeri a gyilkosságot, és a tárgyalásról is lemond.
 

– A holttestet elástam, azt elismerem, majd az átpakolást is elismerem, de a gyilkosságot nem

 — mondta F. Attila.
Elmondása szerint, a végzetes napon, az esti órákban együtt italoztak, majd filmszakadás volt nála. Mikor felébredt, azt látta, hogy az ágya mellett, alsónadrágban fekszik férfi. Mikor ráébredt, hogy a férfi már nem él – a torkát átvágták –, akkor egy pokróc segítségével a holttestet kihúzta a házból és azt az udvaron található garázs alatti szerelőaknába rejtette. A holttestre hamut, meszet és különféle hulladékokat szórt. 2021. januárjában lakóingatlant cserélt, ugyanabban az utcában, egy másik házba költözött. A férfi az új helyére költözésekor, egyik éjszaka a szerelőaknából kiásta a maradványokat és egy zsákba csomagolta, amit magával vitt az újabb ingatlanba, ahol a padláson elrejtette.

A férfi a gyilkosságot tagadta, azt mondta, hogy a másik férfi nehezen viselte, hogy női élettársa kidobta őt, és hogy a fiát sem láthatta. Célzott rá, hogy öngyilkos akart lenni. Az ügyben tárgyalásra kerül sor, melyet október végén, november elején tartanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában