Vizes, csúszós út

2023.09.27. 10:15

Több baleset is történt az elmúlt, csapadékos hétvégén

Baranya közútjain szeptember 18-a és 24-e között összesen 51 baleset történt, amelyek közül 12 személyi sérüléssel végződött. A balesetek következtében 14-en könnyen, öten súlyosan megsérültek.

Bama.hu

Forrás: police.hu

A balesetek okai főként a sebességtúllépés, az elsőbbségadás elmulasztása, a szabálytalan kanyarodás és a követési távolság be nem tartása voltak. Ittasság gyanúja egy balesetnél sem merült fel.

Több baleset történt a hétvégén az esős időjárás miatt, a vizes aszfalton megcsúsztak a járművek, főként ez vezetett a sérüléses balesetekhez. Felhívjuk a figyelmet, hogy járművel mindig a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni!

Forrás:  police.hu

Ezen a héten a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság kiemelten ellenőrzi a passzív biztonsági eszközök (gyermekbiztonsági rendszer, bukósisak) használatát a közutakon.

Kérjük, tartsák be a közlekedési szabályokat, és használják a biztonsági övet! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a biztonsági öv használata nélkül jelentősen megnő a súlyos, vagy akár halálos sérülések kockázata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában