Vádemelés

2023.10.04. 08:50

Azt hazudta, hogy boltba megy, így tudott megmenekülni fogvatartójától

A Siklósi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki börtönből való szabadulása után volt élettársát és gyermekeit féltékenységből fogva tartotta – olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Manop Boonpeng

A vádirati tényállás szerint a férfi és a sértett több mint 11 évig éltek élettársi kapcsolatban, mely kapcsolatból öt közös gyermekük született. Már kapcsolatuk fennállása alatt is többször bántalmazta a férfi élettársát, vele szemben agresszív magatartást tanúsított.

A vádlott 2018-ban börtönbe került, ekkor a sértett gyermekeivel együtt elköltözött és a vádlottal megszakította a kapcsolatot.

A férfi 2021. évben szabadult a börtönből, a sértettnek azonban addigra új párkapcsolata lett.

2022 nyarán a sértett nő új párkapcsolata véget ért, majd a volt élettársával megállapodtak abban, hogy a gyermekeikre tekintettel rendezik viszonyukat és újra élettársi kapcsolatot létesítettek. Néhány hét után azonban a sértett ismételten elköltözött gyermekeivel a férfitól és az élettársi kapcsolat megszakadt.

A vádlott ebbe nem tudott belenyugodni, ezért június végén két ismerősével a hajnali órákban megjelent a nő lakásánál, majd a sértett engedélye nélkül a házába bement. Itt az alvó nőt és a gyermekeket felébresztette, majd egy késsel megfenyegette, hogy amennyiben nem utazik el vele, úgy a gyermekeivel együtt meg fogja ölni.

A férfi fenyegetésének nyomatékául belemarkolt a sértett hajába és abból egy 10 cm-es hajtincset is levágott. A sértett a fenyegetés, illetve bántalmazás hatására beszállt gyermekeivel a vádlott autójába, majd Budapestre utazott vele, ahol egy munkásszállóra költöztek.

A férfi a nőt gyermekei elvételével fenyegetve félelemben tartotta, ezzel kényszerítve maradásra. Az anya a lakást csak a vádlottal, illetve úgy hagyhatta el, hogy ha gyermekei közül valamelyik a férfinél maradt, ugyanis a vádlott tisztában volt vele, hogy a sértett a gyermekei nélkül nem fog elmenni.

Július elején azonban a nő elhatározta, hogy segítséget kér, majd azzal az ürüggyel, hogy boltba megy, bement a legközelebbi rendőrkapitányságra, ahol feljelentést tett.

A férfi cselekménye többek között a felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének a megállapítására alkalmas.

A vádlott jelenleg más ügyben tölti jogerős szabadságvesztés büntetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!