Figyeljünk oda!

2023.12.03. 09:37

Holttestre is bukkantak már a tűzoltók karácsonyi tűzeset során

Most, hogy beköszöntött az adventi időszak, és december 3-án a baranyai családok is meggyújtják az adventi koszorú első gyertyáját, érdemes elvégezni az Országos Katasztrófavédelem eme periódusra készült tesztjét.

Czeczon Enikő

Forrás: pixabay.com

Szinte minden éven történik az országban olyan tűzeset, amelyet a feldíszített fa vagy az adventi koszorú okoz. A baranyai régióban is számoltunk már be ilyen esetekről: még 2022-ben egy Hársfa úti háromlakásos sorház egyik lakásában keletkezett a tűz, és az oltás közben a tűzoltók egy holttestet is találtak. 

A katasztrófavédelem minden évben felhívja a figyelmet arra, hogy az adventi időszakban a lakástüzemek száma megemelkedik, átlagosan 10-20 százalékkal. Baranyában a 2019-es évben értesítették a tűzoltókat a legtöbbször karácsonyi tűzesethez: Mohácson egy házban egy két méter magas műfenyő a csillagszórótól kapott lángra, míg egy harkányi nyaralóban egy gyertya miatt keletkezett tűz. 

Kis odafigyeléssel elkerülhetők a hasonló tűzesetek hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem. 

A témában a tűzvédelmi teszt a Katasztrófavédelem honlapján érhető el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában