tragédia

2018.01.06. 15:57

Elhunyt DJ Zefil, a neves pécsi hiphopsztár

Pénteken elhunyt DJ Zefil, azaz Szobics Ferenc, aki a hazai hiphopszíntér ismert pécsi alakja volt – írta a Lángoló Gitárok blog.

bama.hu

A halál okáról nincsenek bővebb információk, egy Facebook-komment szerint trombózist kapott. Zefil 1994-ben, szülőhelyén, Pécsen szervezte meg első hiphopbuliját, ahol akkor még CD-ről és kazettákról pakolta a zenét, de nem sokkal később áttért a bakelitre, és nem is jött le róla soha.

A portál szerint folyamatosan fejlesztette a mixelési és skratch technikáját, közben pedig folyamatosan szervezte a bulikat. 2005-től ezt még nagyobb volumenben művelte, amikor két társával elkezdte szervezni a Crazy Stylez-bulikat, ahová olyan világhírű rapelőadók jöttek el, mint Snoop Dogg, Xzibit, a Naughty By Nature, Methodman, az Onyx stb. Saját zenéket is gyártott, olyanokkal adott ki dalokat közösen, mint MC Kemon, Funktasztikus, Deadly Hunta vagy Afu-Ra.

Búcsúztatója vasárnap este hatkor lesz a pécsi Ti-Ti-Tában.

Fotó: langologitarok.blog.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!