nyalánkság

2018.03.20. 10:07

Hetedszer rendezik meg a Macaron Napot

Idén hetedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a nemzetközi Macaron Napot, melyet március 20-án ünnepelnek az édességkedvelők.

T. V.

A mai nap folyamán Pécsen is több cukrászdában várják az édesszájúakat, hatalmas választékkal, izgalmas új ízkombinációkkal és számos kedvezménnyel. Az édesség ára helyenként változó, általában háromszáz forint körül mozog egy darab. Ha valaki szereti a francia ízeket és a különleges süteményeket, valószínűleg a macaronban sem fog csalódni.

A macaron, a színes, édes és trendi francia sütemény mára az egyik legjellegzetesebb cukrásztermék lett, és hatalmas népszerűségnek örvend szerte a világon. A süti kívül roppanós, belül puha, a két tésztakorong közé általában valamilyen édes vagy akár sós krém kerül. Fő alapanyaga a mandulaliszt, a porcukor és tojásfehérje, de számos más verzióban is elkészíthető, otthon is kísérletezhetünk vele. A napot Párizsban és New Yorkban már több, mint 10 éve tartják meg, 2012 óta pedig már hazánkban is egyre többen vesznek részt rajta.Tóth V.

Új hely is nyílt

Tegnap Siklós-Máriagyűd után Pécsen is üzletet nyitott a Czukor Borsó családbarát cukrászda, mely a Macaron Nappal fog igazán debütálni. Ma közel 20 féle macaronnal és egyéb francia finomságokkal várják a látogatókat, az ínyencek kéksajtos, banános-földimogyorós, jázminos-zöldteás és epres-rózsavizes édességeket is kóstolhatnak. Emellett a cukrászda kínálatában többek között különleges bonbonok, kávék és helyi borok is szerepelnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!