pte

2018.06.28. 18:01

Letette az esküjét Miseta Attila, az egyetem új rektora

Dr. Miseta Attila csak az elért eredmények után szeretné majd a gratulációkat fogadni.

Zs. K.

Ünnepélyes keretek között, a rektori jelképek ünnepélyes átadásával egybekötött tanévzáró szenátusi ülésen tette le az esküt dr. Miseta Attila, aki július elsejétől 2022. június 30-ig tölti be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektori pozícióját.

Dr. Bódis József, a PTE leköszönő rektora egyebek mellett az egyetem múltjának jelentőségéről, valamint a jubileumi év sikeréről beszélt.

– A jubileumi évi programok, konferenciák, a számos kiadvány, maga az ünnepség sokak számára sokat jelentett, de mégis a legfontosabb az, hogy olyan tartalommal tudtuk megtölteni, amelyik országon belül és országhatáron kívül is felhívta a figyelmet az intézményünkre. Hozzátette, még sok tennivaló maradt, de van jövőkép, ezért a fejlődés nem áll meg. Kiemelte továbbá dr. Gábriel Róbert korábbi rektor munkáját is, a vezetése alatt elnyert pályázatoknak köszönhetően számos fejlesztés valósulhatott meg az elmúlt években.

Dr. Miseta Attila a leköszönő rektortól egy, az egyetem alapítását ábrázoló festményt is kapott azzal a kikötéssel, hogy azt ő is átruházza majd az utódjának.

Az új rektor beszédének elején megköszönte, hogy megválasztották, azonban azt is hozzátette, a gratulációkat négy év múlva szeretné fogadni. A jövőbeni munkájáról elmondta, az első hónapokban mindenkivel érdemben szeretne konzultálni. Fontosnak tartja, hogy egy hibás döntés is jobb a semmittevésnél, a döntések halogatásánál. Mint fogalmazott, szerencsés helyzetben vannak, hiszen a kormány mellettük áll, a következő időszakban meg kell mutatniuk, hogy a Pécsi Tudományegyetem méltó a támogatásokra.

Kitüntető címek

Az ünnepi szenátusi ülésen a hagyományoknak megfelelően adták át a professor emeritusi, címzetes egyetemi tanári és docensi címeket, habilitált doktori és PhD, valamint az MTA doktora fokozatot szerzők okleveleit is, emellett Szeberényi Gábor vehette át az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatói megbízatását. Megalakult a rektori klub, illetve a szenátus döntése alapján a korábbi rektorok Rector Emerita és Rector Emeritus címeket, valamint PTE emlékgyűrűt kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!