Sulinyugi

2018.06.20. 16:30

Nyugalmat szeretnének mindenkinek az iskolában

Országossá teszi iskolai stresszkezelő projektjét a budapesti székhelyű Lélekkel az Egészségért Alapítvány, ősztől a baranyai iskolák számára is elérhető lesz a Sulinyugi programjuk. Napjainkban egyre nagyobb problémát jelent a gyerekeket és tanárokat érintő stressz.

T. V.

Budapest, 2017. június 19. Egy diák vizsgázik angol nyelvbõl a szóbeli érettségin az Óbudai Árpád Gimnáziumban 2017. június 18-án. A középszintû szóbeliket az emelt szintû vizsgákat követõen, június 19-tõl 30-ig tartják az érettségit szervezõ középiskolákban. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Így az alapítvány célja, hogy programjukkal elérhető, díjmentes prevenciós lehetőséget nyújtsanak az iskolák, ezen keresztül a gyerekek, tanárok és szülők számára is. Ennek hatékony megvalósításához a munkahelyi és iskolai egészségfejlesztő tapasztalataikat ötvözik a modern, innovatív eszközökkel.

A Sulinyugi egészségpszichológiával foglalkozó szakemberei eddig több, mint 50 iskolában tartottak ingyenes foglalkozást, közel 5500 gyerekkel ismertették meg a stresszkezelés alapjait. A pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskola több pécsi iskolával együtt már az alapítvány várólistáján szerepel. Az iskola vezetősége elkötelezett amellett, hogy a közösség számára nyugodt légkört biztosítson, ezért célkitűzésében a következő évben az iskolai szintű feszültségkezelésre is koncentrál.

A program hasznaként a tanórák alatt nagyobb lesz a nyugalom, mely visszahat a tanárok hangulatára és elősegíti a pozitív változásokat. Emellett a szülőkhöz eljuttatott kiadvány a hatást felerősíti, így hosszú távon kiterjed az egész iskolai közösség életére, és az azon kívüli mindennapokra is.

Az iskolában tartott gyermekképzések megtekinthetők lesznek a környékbeli iskolák vezetése és iskolapszichológusai számára is. Így az érdeklődők szakmai bepillantást nyerhetnek a stresszkezelő programba, ezáltal minél több helyre eljuthat a projekt a dél-dunántúli régióban. Az érdeklődő iskolák jelentkezését honlapján várja az alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!