szigetvár

2018.07.12. 08:35

Új szervezet működtetheti az ikonikus Sóházat

A város önkormányzatának képviselő-testülete közművelődési megállapodást kíván kötni augusztus 1-től öt év időtartamra a Sóház működtetésére. A Vár utca 1. szám alatti, eredetileg sóraktár céljára, 1790 környékén klasszicista stílusban épült Sóház a város legrégebbi múltra visszatekintő épületeinek egyike.

T. V.

A feladat ellátására pályázatot írtak ki, melyre beadhatja jelentkezését minden szigetvári székhellyel rendelkező, minimum két éve közművelődési és kulturális területen tevékenykedő szervezet, vállalkozás. A nyertes pályázónak működtetnie kell majd a galériát, melyben évente minimum nyolc időszakos kiállítást kell megrendezni, alkalmanként két-három hét időtartamban, mely a szigetvári lakosok számára ingyenesen látogatható. Kikötés, hogy minden évben szerepelnie kell a kiállítók között helyi művészek önálló vagy csoportos kiállításának is.

A közösségi színtéren ezen felül biztosítani kell a helyi önszerveződő közösségek számára a helyet olyan tevékenységek esetén, mely a galéria működését és nyitvatartását nem zavarja. A közösségi teret helyi civil szervezetek és közösségek kulturális és közösségi céljaira ingyenesen kell rendelkezésre bocsátani, egyeztetett időpontokban. A galéria és a közösségi tér minimum heti harminc órát kell, hogy nyitvatartson.

Választható feladat továbbá a kávézó működtetése, amire a nyertes pályázó alvállalkozót is bevonhat, azonban a bevételt a galéria és a közösségi tér működtetésébe kell visszaforgatni. A megállapodás keretében ellátandó feladatokhoz az önkormányzat anyagi hozzájárulást nem biztosít, azonban az üzemeltetésből származó összeget a működtető kapja. A pályázat beadási határideje július huszadika, délelőtt 11 óra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!