fürdőváros

2018.09.29. 12:30

Egy alkalmazással újít Harkány, fókuszban a helyi látnivalók

A mobil app fejlesztésére egy pécsi cég adta a legjobb ajánlatot.

Zs. K.

Ingyenesen letölthető mobil applikáció fejlesztését tervezi az önkormányzat, a városnak ugyanis a „Tegyünk együtt a jövőnkért!” – Humán szolgáltatásfejlesztés térségi szemléletben című nyertes pályázat keretében lehetősége nyílt egy – a kor elvárásainak megfelelő – ügyféltájékoztatási célú mobil applikáció beszerzésére is. Napjainkban ugyanis a hagyományos formák mellett, főleg a fiatalabb generációk körében, egyre fontosabbá válik az információk alternatív kommunikációs csatornákon történő továbbítása.

Az alkalmazás segítségével az érdeklődők információkat kaphatnak a város látnivalóiról, tájékozódhatnak az aktuális eseményekről, programokról, vendéglátó és szálláshelyekről. Mint az a legutóbbi testületi ülésen elhangzott, egy ilyen alkalmazás hozzájárul ahhoz, hogy Harkányt minél többen és szélesebb körben megismerjék, illetve közérdekű és hasznos információk hatékonyabb továbbításához is kiválóan alkalmas lehet. A tervezett mobilalkalmazás android és ios verziót használó okostelefonokra is letölthető lenne.

Az aktuális rendezvényekről, programokról, képzésekről, előadásokról, közérdekű tudnivalókkal kapcsolatos önkormányzati és városi információk mellett az alkalmazás a településre érkezőket GPS segítségével vezeti majd a nevezetességekhez, ahol fel is olvassa a látnivalóról szóló tájékoztatást, ezen kívül éttermek, szálláshelyek címét is megjelenítené, az elektronikus naptárban pedig a városi rendezvényekről tudhatnák meg a legfontosabbakat a városba érkezők és természetesen a helyi felhasználók is. Az alkalmazás elkészítésére egy pécsi cég adta a legkedvezőbb ajánlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!