Szavazzunk!

2018.09.07. 18:30

Még mindig első a havihegyi mandula

A tavalyi győzelem után ismét jó esélye van megyénknek, hogy az első helyen végezzen az egyre népszerűbb és egyre több embert megmozgató országos Év Fája versenyen.

Tóth Viktória

Az idei vetélkedő döntőjébe tizenkét fa jutott be, ebből három baranyai vonatkozású. Mint korábban is megírtuk, a nagyközönség ezek közül választhatja ki 2018. évi győztest online szavazással, október 8-ig.

A pécs-havihegyi mandulafa sokak kedvence, a környékbeliek számára emblematikus jelentőségű, ez a szavazás állásában is megmutatkozik. Stabilan tartja az első helyet közel háromezer vokssal, de nagy szüksége van további szavazatokra. Több baranyai egyesület is buzdított már a mandulafa támogatására, nemrégiben a Janus Pannonius Múzeum és a Mecsek Egyesület honlapján tettek közzé felhívást.

Ha az öreg mandulafa győzne, akkor az európai Év fája versenybe jutna tovább.

A szebényiek által csak „Nagy Fa”-ként ismert óriástölgy a jelenleg a hatodik helyen áll, a pogányi Zsályaligetben található egybibés „mesebeli” galagonya pedig a tizenegyedik helyre csúszott vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!