Kozármisleny

2018.09.25. 07:00

Modellbörze igazi autóritkaságokkal

Immáron második alkalommal rendezték meg, a kozármislenyi Suzuki szalon kiállító termében a Modellbörzét. A modellautók szerelmesei vasárnap reggeltől kora délutánig tudtak cserélni, vásárolni vagy éppen beszélgetni a miniautókról és még a gyerekek is jól érezhették magukat.

Bátonyi Donát

Fotó: Laufer László

Idén a rendezők még több kisautóval és modellel várták az érdeklődőket. Célkitűzésük pedig nem kevesebb volt, mint hogy a kozármislenyi Modellbörze hagyománnyá alakuljon, és egyre több embert vonzzon be. Teret adva azok számára, akik ezt választották a hobbijuknak. A rendezvényen voltak olyan gyűjtők is, akiknek több ezer ilyen kisautó van a birtokában. Mindemellett lehetőség nyílt a már megunt kisautókat elcserélni vagy éppen bővíteni a gyűjteményeket.

A kiállításon találkoztunk ritka miniautókkal és akár az 50-es, 60-as évekből származó példányokkal is, ami minden gyűjtő álma.

Több baranyai településéről érkeztek a kiállítók. A választék pedig elképesztő, a hétköznapi daraboktól, amikhez már ezer forintért is hozzájuthatunk, egészen az eredeti csomagolásban fellelhető igazi ritkaságokig mindent meg lehetett találni. Itt az árus egyben gyűjtő is, mint azt sokan mondták, ha eladnak egy példányt, az árából újabb modelleket vásárolnak.

Meglepő módon azonban nem is gyerekekkel telt meg a kiállítótér, hanem felnőttekkel, akik hobbiszinten gyűjtik a kisautókat, és erre az alkalomra elhozták családjukat is. Volt olyan, aki saját maga állított össze egy külön listát, hogy milyen autókat keres, mik hiányoznak a gyűjteményből. Nem volt ez máshogy Bicskei János esetében sem, aki kisfiával érkezett azzal a megfontolással, hogy különleges darabokat keres a már több százas kisautó kollekciójának bővítésére. Igazából a kisfia kísérte őt, nem pedig fordítva.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!